Eeva Sipinen (Fredikasta - Helsingin Pasilasta, joka jostakin syystä on Fredriksbergin sijaan nykyisin ruotsiksi Böle), syntynyt vuonna 1905, muistelee kohtaamisiaan Mannerheimin kanssa. Alla oleva teksti on ote Yleisradion Stadihaastattelu-sarjasta vuodelta 1983. Haastatteluja säilytetään (Ylen lisäksi?) Helsingin Kaupunginarkistossa.

Eeva ja Mannerheim

"Se oli jotain -19 vai mitä. Mä olin Wardilla silloin. No, en mä nyt osannut sano generali ja mitä, kaikki miehet olivat setiä ja naiset tätiä, oli sitten kuinka arvokkaita hyvänsä. No, mä vein sitten Mannerheimille aina kukkia hotelli Kämpppiin, huone 90 vai oliko se 91. Adjutantin kanssa asu. Ja sitten hän aina tilas puhelimella kukkia ja lähettää sinne ja sinne ja tulla sit laskuttamaan ja minä olin sitten ainoa joka puhuin [ruotsia]. Mannerheim ei osannut suomea silloin. Ja minä sanoin vain farbro Mannerheim ja att har du pengar att ge tillbaka, no nej jag har inte. No, se lähetti sitten sen adjutanttinsa vaihtamaan rahaa ja antoi mulle sitten että mä saan sen sopivan rahan. Eihän mulla ikinä ollut rahaa.
- Millaiselta ihmiseltä tää Mannerheim tuntui?
Kivalta, niin mä sanoin että mua kohtaan se oli kiva.
- Jutteliks hän lasten kanssa?
Kyllä, se sanoi, että sett nu ner, hän finns chocoladekonfekter, hör du, var so god. Mä en ollut ikinä saanut suklaakonfekteja ja no hur smakar det, jag har aldrig fått så här gott.
- Vad sade Mannerheim då?
Ta lite mera. Kerran se tuli Wardin kukkakauppaan sitten niin ja minä sitten, että tulee kukkakauppaan sisään ja minä niiaan että god dag farbro Mannerheim niin hän sanoi, jar är ingen farbror åt dig. Jag är general Mannerheim. No sitten mä olin kerran ( ...) seppele. Hän tuli hautajaisiin sinne Lapinlahden sinne (...) Odotan seppeleen kanssa ja talvipakkanen ja elävät kuvat ja mä ajattelen että hyvä Jumala kun ei se tulekaan ja kaikki on jo sisällä ja mä palelin. Seppele roikku tossa ja voi hyvä Jumala. Mulla oli isän tekemät tallukkaat jalassa. Isä teki meille aina talveksi tallukkaat. Niin, ei meillä ollut rahaa kenkiin. Puukengissäkin kuljettiin.
No ja sit vihdoin ja viimein se autolla tuli ja sanoi voi stackars liten, nu fryser du. No eihän mun tarvinnut sanoa että mä fryysaan. Mä selitin hälle ettei viedä näitä kukkia nyt sinne kappeliin sisälle lämpöiseen, ne kuihtuvat kaikki ja putoavat alas, että jätetään ne tähän pakkaseen ja setä on kiltti ja ottaa sitten. Tack ska du ha och här har du tio mark och gå genast och dricka hett saft.

Mulla oli ainakin hyvät suhteet häneen vaikka aina laulettiin silloin punikkiaikana että Mannerheim on vankka, se kävelee kuin ankka ja maha on kuin Amerikan silavaa, naama on kuin ryssän limppu, korvat on kuin näkkileipä. Ja kun mä ens kerran näin sen niin mä aattelin, että herra Jumala, noin komea herra. Eihän sillä ole mahaakaan eikä sillä ole mitään ja noin kiltti. Jos minä olisin -18-vuonna tiennyt että Mannerheim on... siitä löytyy ihminenkin, minä olisin kaikki viis kakaraa mennyt puheille. Kukaan ei neuvonut, sillä mun on täytynyt olla rohkea."