SAKILAINEN.

Täss näätte sakilaisen,
Oon Sörkan sällejä.
Mä himpun puliks haisen. Ja käytän mällejä.
Mull ain on levee knalli
Ja kiva beena pääss.
Mä olen sakin malli,
Vaikk' onkin nokka rääss.

Hellureij, tshuheij, tarallallaa, Himpun on knalli kallellaa.
Hoito on joskus suussa, kun pistoa me jorataan.
Hoito on joskus suussa,
Kun pistoa, pistoa me jorataan. Hei hulinaa! (Heiluttaa puukkoa.)

Puhetta: Je, sällit, se on huisin kivaa olla Sörkan apaasi. Kerran sitattiin piikin paikalla Salaman leevandess ja jiirattiin, kun Pariisin apaasit joras hoirot suussa.Tvärt meill oli täräys parin sussun kanss Peräläskän mörskässä. Siell treenattiin joraa apaasia hoirot suussa. Se oli aika hulinaa.

Kyll kivain sakin malli
On Sörkan apaaseill.
Eiks mallaa levee knalli
Ja dongeritkin meill?
Mä hoiron povess kannan,
Kun menen joraamaan,
Ja sälleill molliin annan,
Jos ryppyilevät vaa.
Hellureij tsuheij…

Puhetta: Jukralavita, mä muistan, kun Väsä,Frontin Unski ja minä kerran sitattiin tuol Vartshin skutshissa ja skulattiin hoitoo. Bastmanilta slumpattiin risu oltta ja dokattiin kolmeen pekkaan. Väsä oli söögannu pulia ympäri koko Stadia ja lopuks saanu pari flisua jostain Sörkan lafkasta. Tokattiin suolaa flisuihin ja alettiin skakaa. Yhtäkkiä Väsä honas pari jebaria vedukasan takana. Me paraadattiin yhteen botuun, joka oli Vartshin rantshussa ja painettiin toiseen rantshuun. Jebareja jurnutti, kun eivät saanu meitä boseen ja alko stikkaa musuja meidän botuun. Jännä paikka!

Mull kanissa on palsa,
Ja aporkat mä möin,
Vaan koisaan kun on kalsa,
Mun sussun mörskäss öin.
Siel snadiss mörskäss skoraa
Myös joroks panna voi.
Siel Sörkan sällit joraa
Kun munnarit ne soi.

Hellureij tshuheij…

Puhetta: Eilen oltiin porukalla joraamassa talolla. Mä kyttäsin yhtä motevaa sussuu, jolla oli snadi mörskä Bärkassa. Kun kaverasin sussun pyörryksiin jutuilla, pääsin koisaa hänen mörskään. Tänään mull on täräys sen sussun kanss Nuuskamyllyssä Gammelissa. Pitää pareedaa sinne nyt. Morjens sit!

Lähde: Tuulispää 7-8/1917, 8.

Sakilainen on laulettu levylle viimeksi Sakilaisten 2002 ilmestyneellä levyllä Stadin kundi. Siinä säveltäjäksi mainitaan Jean Gilbert ja alkuperäiseksi nimeksi "Püppchen, du bist mein Augenstern".