Valtiorikosoikeussyyttäjien tehtävänä sisällissodan jälkeen oli koota tietoja valtiorikosoikeuksia varten. Syytteitä nostettiin valtion- tai maanpetoksesta ja osallisuudesta kapinaan. Kaljusta ei saatu koskaan kiinni. Tiettävästi hän ei Suomesta paettuaan enää tänne palannut.

VALTIORIKOSOIKEUSSYYTTÄJISTÖN ARKISTO: HENKILÖTIETOJA PUNAKAARTILAISISTA

[AÅ 102 kAI-kAL, KANSALLISARKISTO]

[Sisältää kortteja joissa jokaisessa nimellä varustettu yksittäinen tieto. Samasta henkilöstä saattaa olla useita kortteja: samannimisiä eri henkilöitä ei ole eritelty. Lainauksissa oleva teksti on kuten alkuperäisessa dokumentissa, muutoin kyseessä on oma referointi. Yleensä sekin on sanasta sanaan. Hakasulkeiden sisällä kysymysmerkki kertoo dokumentin epäselvästä tekstistä.]

Kaljunen
"Kuulustelussa 13.4.18 on Kivennavan pitäjän Lipolan kylästä kotoisin oleva vangittu talollisen vaimo Anna Tuomaant. Tarkiainen kertonut, että hänen poikansa Antti Tarkiaisen hautajaisissa Kivennanavn kirkolla on päällikkö Kaljunen muistopuhetta pitäessään sanonut Antti Tarkiasta päälliköksi." "Tutkintoasiain päällikön leima", "Sortavala".

Kaljunen
"Kuulustelussa 14.6.-18 on Terijoelta kotoisin oleva (Pietarin suom. srk kirjoissa) vangittu puutarhuri Aksel Nikodemuksenpoika Nyström kertonut, että Terijoella, missä hän joutui punakaartin 9:nnen rykmentin 1. komppaniaan, oli johtajana ollut Kaljunen niminen mies (surmauttanut mm. Terijoella paljon ihmisiä) ja mainitsee kertoja Kaljusen myös kiihottajaksi paikkakunnalla." "Leima", "Sortavala".

Kaljunen
"Kuulustelussa Viipurissa 8.6.-18 on vangittu sekatyöläinen Amanda Hyttinen, Kivennavalta, kertonut että Kaljunen oli ylijohtajaja vangin kotipaikalla olevassa punakaartissa." "Leima", "Viipuri".

Kaljunen
Kuulustelussa Viipurissa 7.6.1918 on vangittu Kuisma [- -] Muolan pit. Kyyrölän kylästä ilmoittanut, että sen kaartin ylipäällikkönä johon vangittu kuului, lienee ollut Kaljunen." "Leima", "Viipuri".

Kaljunen
"Kuulustelussa Viipurissa 7.6.-18 on vangittu työmies Otto Emil Juhonp. Hörman Kuopion pitäjän Vihtalahden kyl. kertonut, että Kaljunen oli punakaartin perustajana Terijoella." "Leima", "Viipuri"

Kaljunen
Kuulustelussa [- -] Viipurissa 6.6.-18, vangittu työmies Antti Jäppinen Terijoelta kertonut, että Kaljunen oli johtajana joulun jälkeen punakaartia paikkakunnalle perustettaessa[- -].

Kaljunen
"Kuulustelussa Viipurissa 8.6.-18 on vangittu tehtaantyömies Matti Roos Ensosta ilmoittanut, että Kaljunen oli johtamassa aseiden ryöstöä Ensossa." "Leima", "Viipuri".

"Kaljunen Terijoki"
"Helsinki no 1269. Määrätty päälliköksi toveri Backmannin sijalle Antrean rintamalle Päiväkäskyn 18.2.-18 mukaan." "Leima". [ei pkuntaa]

Kaljunen
"Viipuri, Kuulustelussa 10.6.-18 on vang. työmies Otto Makkonen Käkisalmesta ilmoittanut että Kaljunen on suurlakon aikana toimeenpannut kuulusteluja porvarivankien kanssa." "Leima", "Vaasa"

Kaljunen
"Kuulustelussa 14.6.-18 on Terijoelta kotoisin, Kivennalla kirjoissa oleva vangittu suutari Pekka Pekanp. Hirvi kertonut, että kiihottaja paikkakunnalla oli ollut Kaljunen." "Leima", "Sortavala".

Kaljunen
"Rautu no 19, Erään allekirjoittamattoman Raudun punakaartin tiedusteluosaston päiväkirjan mukaan on Kaljunen 20 miehen kera junalla käynyt Raasulissa 28.3.1918." "Leima"[ei paikkak]

Kaljunen
"Kuulustelussa 12.6.-18 on vangittu työmies Juho Pietarinp. Rahkonen Kivennavan pit. Kekrolan kylästä ilmoittanut, että kuuluisaksi tullut Kaljunen oli paikkakunnalle perustetun punakaartin johtajia." "Leima", "Sortavala".

Kaljunen
Kuulustelu, Viipuri 13.6.18 vangittu puuseppä Toivo Arvid Mörsky/Märsky (?) Viipurin pit. [- -] Kaljunen oli kiihottaja. "Leima", "Viipuri".

Kaljunen
"kun kuulustelussa Viipurissa 15.7.-18 on vangittu työmies August Montonen Uudeltakirkolta ilmoittanut, että Kaljunen oli sen VIII:n rykmentin päällikkö, johon vanki kuului." "Leima", "Viipuri".

Kaljunen
"Kuulustelussa Viipurissa 11.9.-18 on vangittu työmies Matti Parikka Viipurin Pitäjän Perojoelta ilmoittanut, että Kaljunen oli ylipäällikkönä siinä kaartissa, johon vangittu kuului." "Leima", "Viipuri".

Kaljunen
"Kuulustelussa Viipurissa 28.6.-18 on vangittu työmiehen vaimo Ulla Tähkäpää Terijoella ilmoittanut että Kaljunen oli (sanitääri/osaston) päällikkönä Terijoella." "Leima", "Viipuri".

Kaljunen
Kuulustelu Viipuri 17.6.-18 vangittu seppä Antti Nikkanen Terijoelta ilmoittanut, että Kaljunen oli ylipäällikkö siinä kaartissa johon vangittu kuului, myös vangin kotipaikkakunnan kiihottaja. "Leima", "Viipuri".

Kaljunen
"Kuulustelussa Viipurissa 29.6. on vangittu Taavetti Vilhelm Antinpoika Kettula Antrean pit. ilmoittanut, että Kaljunen oli järjestyskaartin päällikönä Antresssa". "Leima", "Viipuri".

Kaljunen
Kuulustelussa Viipurissa 29.6. on vangittu sekatyömies Matti Pekkanen Terijoki, kertoi että Kaljunen on ollut p-kaartin ylipäällikkö.". "Leima", "Viipuri".

Kaljunen
"Kuulustelussa 20.6.18 on Impilahden pitäjän Pitkärannan kylästä kotoisin oleva vangittu talollisenpoika Hjalmar Ivananpoika Repo kertonut, että hän ei olisi Porkjärveltä, missä toimitti punakaartissa vahtipalvelusta lähtenyt punaisten rintamalle Muolaan pitäjän Kuusaan, jollei Kaljunen olisi pakottanut ampumalla browningilla vangin pään yli uhaten ampua tuumaa alemmas." "Leima",[Ei pkuntaa]

Kaljunen
Kuulustelussa 5.6. Juho Soikkeli Käkisalmen pit. kertonut, että Kaljunen on ollut punakaartin johtajana. "Leima", "Vaasa".

Kaljunen
Viipuri n 685, Viipurin ratsu-osastoon kuuluva (Viipurin sotilaspiirin Varusväen eri osastojen nimiluettelon mukaan). "Leima".

Kaljunen, Viipuri
S:lehti no 362
"Tunnettu kiihkoisa punakaartilaispäällikkö Viipurissa. Kiusasi vankeja antamillaan näytteillä ampumataidoistaan (HBL 9.5.-18 no 44)" "Leima".

Kaljunen
"Kouvola no 64 itäisen armeijan päällikkö erän V. Hasun ja A Valldénin allekirjoittaman S.P.K:n Keskisen armeijan kokouksessa 22.2.18 pidetyn pöytäk. mukaan oli yleisesikunta ilmoittanut, että itäisen armeijan, jonka päämaja toistaiseksi on Viipuri päälliköksi on valittu Kaljunen." "Leima". "H.K."

Kaljunen,
S.lehti no 361,
"Surullisen kuuluisa punakaartilaispäällikkö 13.2.-18 ampunut ilman mitään Terijoen asemalla joukon vangittuja koivistolaisia m.m. liikemiehet Viktor Ivaskan ja Arvo Mannisen, sekä kansakouluopettaja Emil Louhelaisen. (HBL, 11.5 /2.5.(?)-18 mukaan." "Leima" "IL"

Kaljunen
Kuulusteltu 2.7.18 vangittua palvelijatar Edit Ollint. Ronkanen Kivennavan pit. Kuokkalan kylästä ilmoitanut, että vangitun kotiopaikkakunnalla joulun tienoilla per. pk:n johtaja Kaljunen, "Leima", "Sortavala".

Kaljunen
Viipurilainen Juhana Hirvonen, vangittu, kuulusteltu 30.6.18,:Kaljunen kaartin kiihottaja vangin kotipaikkakunnalla. "Leima", "Viipuri".

Kaljunen
"Kuulustelussa 10.6.-18 on vangittu taloll. Juho Tuomaanpoika Pukki, kot. Kivennavan Miettilän kylästä, kertonut, että nyttemmin kuuluisaksi tullut Kaljunen on sodan aikana ollut järjestämässä ryöstöjä." "Leima", "Sortavala"

Kaljunen
Kuulustelu Viipuri 4.6.-18 vangittu työmies Henr. Enok Myllyoja Systerbeckistä[?] ilmoittanut, että Kaljunen punakaartin ylipäällikkö ja kiihottaja [- -]. Leima, "Viipuri".

Kaljunen,
Kuulustelu 15.6.-18 vangittu työmies Juho Taavetinp. Pyötiö Kivennavan pit. Terijoelta ilmoittanut, että Kaljunen oli punakaartin päälliköitä Terijoella. Leima, "Sortavala".

Kaljunen, Lentävän osaston päällikkö,
"Muola no 5: Kaljunen on yhdessä rykmentin päällikön Sorsan komppanian päälliköitten Antti Kososen, Kaarlo Kustaa Mårtensin ja Mikko Borglundin sekä Elias Ruohosen ja Rudolf Pensson kanssa kuulunut erääseen kenttäoikeuteen joka on tuominnut majantalonpitäjän Vilho Viktor Pikkasen, Muolan pitäjän Kyyrölän kylästä kuolemaan, mikä tuomio myöskin on täytäntöön pantu. Tämä ilmenee eräästä J.E. Majamäen, Väinö Jyrkänteen ja Kaarlo Aaltosen kirjoittamasta selonteosta ja kuulustelupöytäkirjoista. Pöytäkirja joka on koneella kirjoitettu ja edellä mainittujen kolmen henkilön allekirjoittama, on kirjoitettu Suomen kansanvaltuuskunnan oikeusasiain osaston virkapaperille ja päivätty Helsingissä 2 P.nä huhtikuuta 1918 ja on Pikkanen sen mukaan 8 p:nä maaliskuuta 1918 vangittu kotonaan ja seuraavana päivänä ammuttu. Telotuksen ovat suorittaneet yllämainitut Penssa ja Ruohonen." "Leima".

Kaljunen
Kuulustelu Viipurissa 20.6.18 vangittu Juho Matti Paitio Terijoelta: Kaljunen Terijoen kaartin päällikkö. "Leima", "Viipuri".

Kaljunen
Hopeaseppä Eemil Antinpoika Huttunen Helsingistä, kuulustelu 1.6.18 Hki. Kertoo, että "Kaljunen oli meriväkeä punaisten laivastoon värväävän toimiston päälliköitä." "Leima", "Helsinki."

Kaljunen A.
Kaljusen nimi palkkauslistassa, jossa Punaisen kaartin Karjalan rintaman leima, määrä 288:- smk.

Kaljunen, H. rintamapäällikkö
Helsinki no 704
Lähetettyjen papereitten luettelossa, jonka ensimmäinen päivämäärä on huhtikuussa 12. p. ja viimeinen huhtikuun 21. p. ja nähtävästi on tehty Viipurissa, löytyy m.m. seuraava merkintä: Huhtikuun 19 p. paperin no 188. Määräys annettu Karjalan rintaman päällikölle tov. E. Kaljuselle matkalupien annista. "Leima"

Kaljunen Einar
[- -]

Kaljunen Erkki
[- -]

Kaljunen H., kaupanhoitaja
S:lehti
Määrätty L:rannan kaupungin pankkivaltuutetuksi pankkivaltuutetut toimittivat kunnallisneuvoston määräyksellä tarkastuksen kaikissa sikäläisissä pankeissa. (Työ-lehti 12.2.-18 no 27)

Kaljunen H.
Viipuri no 124
"Huhtikuun 10 p:nä 1918 Viipurissa pidetyn kokouksen pöytäkirjan jäljennöksen mukaan ollut Itäisen rintaman ylipäällikkönä läsnä sanotussa kokouksessa, jossa m.m. K. Manner valittiin diktaattoriksi." Leima.

Kaljunen, H.
S:lehti, no 50 Punakaartin päällikkö. Esiintynyt puhujana Pietarin Työmiesneuvoston juhlassa (Työ-lehti 17.4.18 no 76.)

Kaljunen, H.
"Viipuri no 1237: Mainitaan Viipurin paikallisesikunnan luettelossa niistä henkilöistä joiden on ilmoitettu olleen ryöstämässä (takavarikoimassa) V. Kratzilta." Leima

Kaljunen, H.
Viipuri no 865,
Ilmoittaa eräässä päiväämättömässä allekirjoittamassaan raportissa olleensa joukkueen mukana, johon kuuluivat lisäksi Alfred Vihtonen, [/Josuas/Laitinen [?]], Yrjö Immonen ja Tatu Tukiainen 25-28 välisenä aikana matkalla rataosa Pietari-Viipuri ja tällä matkalla 26 p:nä klo 3-4 välillä i.p. kuulustelun jälkeen ampuneensa junanlähettäjä Arvi Lampisen Terijoelta. Ilmoittaa ajavansa takaa Pekka Sjömania, Voutilaista, nimismies Karppista, ratamestari Lumperia[?] ja Jahnukaista." "Leima".

Kaljunen H.
Viipuri no 208: Kuuluu itäisen rintaman päällikkökuntaan [- -]. Leima.

Kaljunen H. Päällikkö
"Helsinki n 704 "Lähetettyjen papereitten luettelossa, jonka ensimmäinen päivämäärä on huhtikuun 12 p. ja viimeinen huhtikuussa 21 p. ja nähtävästi on tehty Viipurissa, löytyy mm. seuraava merkintä: Huhtikuun 16 p. Paperin no 64. Määräys annettu Karjalan rintaman joukoille noudattaa niitä määräyksiä, joita sanotun rintamaosan päällikkö H. Kaljunen määrää." Leima.

Kaljunen, H.
S:lehti no 6: Lappeenrannan kaupunkikunnan valtuutettu yleisten asioiden hoidossa (Työ lehti 6.2.1918 no 22)

Kaljunen H., entinen rangaistusvanki
"S:lehti, no 368
Toiminut korkeimpana päällikkönä Itä-Suomessa (HBL 29.4.18 mukaan no 35)". Leima.

Kaljunen, H.
"Viipuri, no 191, Valittu jäseneksi juhlatoimikuntaan Sos-dem järjestöjoukkueen kokouksessa 19.8.1917." Leima.

Kaljunen H.
"Viipuri no 431
Rintamaesikunnan jäsen S.P.Kaartin Viipurin sotilaspiirin palkkalistan mukaan 1.3.-1.4.1918." Leima.

Kaljunen, H.
S:lehti no 10, Vallankumouksellinen kunnallisneuvosto määränyt kaupanhoitaja H. Kaljusen pankkivaltuutetuksi (Työ-lehti 12.2.1918 no 27). Leima.

Kaljunen, H.H.
Helsinki n. 1652
"Kaljusen nimi löytyy koneellakirjoitetussa eräässä 4 p:nä maaliskuuta 1918 päivätyssä yleiskatsauksessa raportteihin ja on Kaljunen tämän mukaan Terijoelta 2 p:nä maaliskuuta 1918 ilmoittanut, sinne lähetetyt ampumatarpeet saapuneen. Sitäpaitsi ilmoittaa hän lähetystön lähetetyn Inon patterille pyytämään sopivia ampumatarpeita tai tykkejä, mutta ei tämä lähetystö raporttia laadittaessa vielä ollut palannut." Leima.

Kaljunen H:n
Viipuri no 1237: "Mainitaan Viipurin paikallisesikunnan luettelossa niistä henkilöistä joiden on ilmoitettu olleen ryöstämässä (takavarikoimassa) Viipurin Rohdoskauppa Oy:ltä." Leima.

Kaljunen, Heikki
Kuulustelussa Viipurissa 20.6.18 vangittu palvelijatar Lydia Tuomaantytär Kotilainen Muoklaan pitäjän Pöllaksen kyl. ilmoittanut että Kaljunen ylipäällikkö Terijoella ja etä murhasi ihmisiä siellä. Leima "Viipuri".

Kaljunen Heikki
"Kuulustelussa Viipurissa 16.7.-18 on vangittu työmies Kalle Vesterinen Uudeltakirkolta ilmoittanut, että Heikki Kaljunen oli sen rykmentin päällikkö, johon vanki kuului ja on kuullut kerrottavan Kaljusen ampuneen vaihdemiehiä Terijoen asemalla." Leima, "Viipuri".

Kaljunen, Heikki
Kuulustelussa Viipurissa 16.7.18 on vangittu kalastaja Antti Kat [-?-] Uusikirkolta Metsäjärven kylästä ilmoittanut, että Kaljunen hänen rykmenttinsä päälikkö. "Sama Kaljunen antoi määräyksen kalastajien mobilisoimiseen" [Tuskin kalastajan käyttämää kieltä]

Kaljunen, Heikki
Kuulustelussa Viipurissa 16.7.18 on vangittu kivityömies Herman Vesterinen Vammeljoelta ilmoittanut, että Kaljunen hänen punakaartirykmenttinsä päällikkö. Leima, "Viipuri".

Kaljunen, Heikki,
Kivityömies Armas Vihtori Sivonen Antrean pitäjän Sivolan [Voiko olla Iivonen?] kylästä kuulustelussa 10.7.18 kertonut, että oli mukana "taistelussa jo Pyhäjärvellä Viipurin läänissä jo marraskuussa, päällikkönä oli punaisilla Kaljunen. Aseet oli saatu Viipurista ja olivat viipurilaiset sittemmin ottaneet aseet takaisin. Vangittu oli mukana suurlakon aikana samalla matkalla, kun takavarkoitiin aseita Hiitolassa, Käkisalmessa ja Pyhäjärvellä Kaljusen johdolla." "Leima".

Kaljunen Heikki, verhoilija, Viipuri
kertoo telefoonimönttööri Otto Vilhelm Aalto Käkisalmen kaupungista, kuulustelu 30.5.1918 kertonut että Kaljunen suurlakon aikana "150 miehen kanssa kävi Käkisalmessa, jossa nämä piirittivät raatihuoneen. Sieltä hän joukkoineen lähti Pyhäjärvelle, jossa oli laukaisten vaihtoa suojeluskuntalaisten kanssa. Samalla matkalla toimitettiin teloituksia." "Leima".

Kaljunen, Heikki,
Kuulustelussa Viipurissa 12.7.-18 on vangittu sekatyömies Matti Paloposki Kivennavan pit. [- -] kertoo että Kaljunen oli ainakin "kolme kertaa käynyt rintamalla kehoittamassa miehiä hyökkäämään sekä, että Kaljunen komensi Raivolassa erään joukon etsimään jotkain kätköä kauppias Ikävalolta Kivennanvan pit.[-?-] kylästä." Leima", "Viipuri".

Kaljunen, Heikki
Kuulustelu Viipuri 26.6.1918 vangittu kalastaja Juho Valtonen Kivennavan pitäjästä ilmoittaa että Heikki Kaljunen Terijoella jonakin päällikkönä. Leima.

Kaljunen, Heikki
Vangittu rautatien sähkömonttööri Viktor Toropainen Rajajoelta kuulustelusa 5.6.18, että Kaljunen oli Kämärän (?) taistelun jälkeen hakenut aseita Pietarista. Leima.

Kaljunen Heikki
Kuulustelussa Viipurissa 26.6.18 on vangittu Matti Sassi Viipurista ilmoittanut Kaljunen oli hänen kaartinsa johtaja. Leima, "Viipuri".

Kaljunen Heikki
Kuulustelussa Viipurissa 8.7. vangittu ajuri Antti Tihvenäinen Terijoki Hakulinmäki kertoi, että Heikki Kaljunen oli päällikkö p-kaartissa, parturi Kalle Hj. Mansen kertoi että Kaljunen päällikkö Terijoella, vangittu Viipuri, kuulustelu 8.7.18, "Leima", "Viipuri".

Kaljunen Heikki
Kuulustelussa Viipurissa 28.6.18 on vangittu autonkuljettaja Juho Kelonen, Viipurin Kangas [-?-] ilmoittaa, Kaljunen oli hänen punakaartinsa kiihottaja. Leima, "Viipuri".

Kaljunen Heikki
Kuulustelu Viipuri 9.7.18 vangittu kirvesmies Juho Viljam Mutta Tyrisevän asemalta ilmoittaa, Kaljunen Terijoen pk:n päällikkö. Kuulustelu Viipuri 9.7.-18 vangittu kirvesmies Sakari Pietarinp. Kamppi Terijoelta ilmoittanut, että Kaljunen oli ylip. Terijoen kaartissa. Sama myös Vangittu kirvesmies Antti Juhanp. [- -]."Leima", "Viipuri".

Kaljunen Heikki
Kuulustelu Viipuri 9.7.18 vangittu ajuri Herman Davidinpoika Vesterinen Uudeltakirkolta ilmoittaa, Kaljunen Terijoen pk:n päällikkö. Sama 9.7.18 Viipuri maalari Juho Antonp. Huittari Terijoelta. "Leima", "Viipuri".

Kaljunen Heikki, verhoilija Viipuri
Vangittu työmies Otto Juhonp. Sivonen Hiitolan pitäjän Kuoksjärven kylästä 29.6.18 että Kaljunen "tuli suurlako aikana puolentoistasadan aseistetun miehen kanssa Hiitolaan, Käkisalmeen ja Pyhäjärvelle. [Onko mieheltä kysytty näin johdattelevasti vai tiesikö hän näistä kaikista?] Matkan tarkoitus oli aseitten ja keinotteljain elintarpeitten takavarikoiminen. Seurue kävi noin 10-12 eri paikassa ja vaati että järjestyskaartilaisia seuraa todistajina mukaansa. Samalla matkalla vangitsi Kaljunen Hiitolassa 12 henkilöä, talollisia, apteekkari y.m., koska nämä olivat vastustaneet kotitarkastuksia sekä määräsi järjestyskaartin pitämään heitä vangituna kunnes hän palaisi Käkisalmesta ja Pyhäjärveltä ja toimittaisi tutkinnon. Mainittuja henkilöitä pidettiin kolmatta vuorokautta vangittuina osaksi toisen luokan odotussalissa asemalla osaksi poliisiputkassa. Kun K. ei tullut takaisin, laskettiin vangit 3 päivän perästä vapaaksi. Samalla matkalla takavarikoi K. enimmäkseen voita ja jonkun säkin viljaa, mikä järjestyskunnan esikunnan toimesta myytiin rajahinnasta ja rahat annettiin omistajille." "Leima".

Kaljunen Heikki
Kuulustelu 19.6.18, vangittu räätäli Juho Kilpiä Sortavalasta: kiihottaja Kaljunen vangin kotipaikalla. "Leima".

Kaljunen Heikki
Kuulustelussa Viipuri, 10.6.1918 vangittu työmies Juhana Nissinen Terijoelta ilmoitti, että Heikki Kaljunen vangin kotipaikalla kiihottajana. "Leima".

Kaljunen Heikki,
Kuulustelussa Viipurissa 27.6.18 kauppa-apul. Väinö Aukusti [- -] Terijoelta: Kaljunen Terijoen Pk:n päällikkö ja ampui useita henkilöitä.

Kaljunen Heikki
Kuulustelu Viipuri, 16.7.vangittu Sekatyömies Uuno Tikkanen Viipurin Sorvalista, että Kaljunen oli sen pk:n perustaja johon hän kuului. "Leima", "Viipuri".

Kaljunen, Heikki työm., Viipuri
Kuulustelussa Viipurissa 10.7.18 on vangittu posteljooni Fredrik Lindfors Viip. pitäjän Kolikk.mäeltä ilmoittanut, että Kaljunen oli sen pk:n perustaja johon hän kuului. "Leima" "Viipuri".

Kaljunen Heikki
Kuulustelu, Viipuri vangittu työmies Olli Nenonen Viipurin pit. Kolikkoinmäeltä ilmoittaa että Kaljunen oli kompp. päällikkö siinä kaartissa johon vanki kuului. "Leima". "Viipuri".

Kaljunen Heikki
Kuulustelu Viipuri 3.6.1918 vangittu suutari Juho Suominen Viipurista ilmoitanut, että Heikki Kaljunen toimi kiihottajana kaartiin vangin kotipaikalla. "Leima", "Viipuri".

Kaljunen Heikki
Kuulustelu Viipuri 12.6.18 vangittu työm. Otto Hög eli Höök Kivennavan pitäjän Puhtolan kylästä ilm., Kaljunen päällikkönä vangitun kaartissa. "Leima", "Viipuri".

Kaljunen Heikki
Kuulusteli 12.6.18, vangittu ajuri Mikko Tolvanen Terijoelta ilmoittanut että Terijoen kaartin päällikkönä oli Heikki Kaljunen. "Leima", "Kuopio".

Kaljunen Heikki
Kuulustelu Viipuri 29.6. vangittu puutyöm. Antti Lehto Pielisjärvi, Lieksa, kertoi; Kaljunen kaartiin kiihottajana. "Leima", "Viipuri".

Kaljunen Heikki
Kuulustelu Viipuri 29.6.18, vangittu työmies Aarne Hämäläinen Viipuri, ilmoittanut Kaljunen punak. kiihottaja vangitun kotipaikalla. "Leima", "Viipuri".

Kaljunen Heikki Heikinpoika
"Kivennapa no 76, On nimismies J.A.Karppisen N 18 Terijoen nimismiespiirissä toimineista punakaartilaisista laatiman luettelon mukaan kotoisin Viipurista, Itärintaman ylipäällikkö, julma murhaaja ja ihmispeto."Leima".